آثار ماندگار شماره 361 المقاصدالعلية علامه شيخ عبدالحسين امينى قدسسره فرزند ميرزا احمد بنمولى نجفعلى مشهور به امينالشرع تبريزى است. ابتدا تحت تربيت پدرش كه از علماى بزرگ تبريز بود پرورش يافت؛ سپس از سيدمحمد مولانا و حاج سيدمرتضى خسروشاهى علوم اسلامي را آموخت. بعدها به نجف رفت و در محضر درس علمايي همچون حاج سيدابوتراب خوانسارى و ...
آثار ماندگار شماره 360 الرسالةالموضحه مظفربن جعفربن حسين (حسن) کوفي بغدادي، از علماي شيعه در قرن چهارم هجري است. نام جد مؤلف به اختلاف، حسين و حسن ضبط شده است. سال وفات و محل زندگى مظفربن جعفر، معلوم نيست.
از وي نامي در کتب رجالي نيامده است. سيدعبدالکريمبن طاوس اولين کسي است که از کتاب رسالةالموضحه وي در کتاباليقين نقل کرده است.
از مشايخ وي در کتاب ميتوان ابوجعفر محمدبن جرير، اسحاقبن
...
آثار ماندگار شماره 359 محاسنالأزهار از حميدبن احمد محلي (م 652ق) حسامالدين حميدبن احمد مَحلي (582 - شهيد 652ق) از علماي بنام يمن است که علم و جهاد را باهم آميخت و در ياري شهيد احمدبن حسين بسيار کوشيد تا اينکه در رمضان 652 شهيد گشت.
از اساتيد و مشايخ وي امام منصور بالله، محمدبن احمدبن وليد قرشي، عليبن احمد اکوع، حافظ عمرانبن حسن، عمروبن جميل نهدي و ...
آثار ماندگار شماره 358 نهجالفصاحه از ابوالقاسم پاينده (م1363ش) ابوالقاسم پاينده، اديب، مترجم و روزنامهنگار، در سال 1292 خورشيدي در نجفآباد اصفهان به دنيا آمد. تحصيلات مقدماتي را در نجفآباد، و صرفونحو عربي، فقه اسلامي و فلسفه را در اصفهان آموخت. او داراي هوش وحافظه خوبي بود. فعاليت مطبوعاتي را از سال 1308 در روزنامه «عرفان» اصفهان آغاز کرد.
آثار ماندگار شماره 357 غررالحكم از آمدي ( از علماي قرن ششم هجري) قاضي ناصحالدين ابوالفتح عبدالواحدبن محمدبن عبدالواحد تميمي آمدي، محدث امامي شيعي از علماي بنام شيعه در قرن ششم هجري است. از زندگي وي اطلاع چنداني در دست نيست جز اينکه از اساتيدش احمد غزالي (م520 ق) و از شاگردان و راويانش ابنشهرآشوب را نام بردهاند. وفات وي را برخي «510ق» و بعضي «550 ق» نوشتهاند. دو کتاب غررالحکم و دررالکلم، و جواهرالكلام فيالحكم والاحكام من قصة سيدالانام از آثار قلمي آمدي است.
آثار ماندگار شماره 354 تلخيصالشافي از شيخ طوسي (م460ق) پس از رحلت رسول خدا صلياللهعليهوآلهوسلم اختلافات گوناگوني ميان مسلمانان پديدار گشت که مهمترين آنها اختلاف در مسئله امامت بود. و اين اختلاف از آن جا ناشي گشت که برخي امامت را به اتفاق و اختيار امت و برخي ديگر با نص و تعيين صاحب شريعت اثبات ميکردند. اين اختلاف منشأ ...
آثار ماندگار شماره 352 الملهوف از سيدبن طاووس (م 664ق) قيام امام حسين عليهالسلام و ماجراي غمانگيز عاشورا از زمان شهادت حضرتش دهان به دهان نقل شد. اهميت قيام و شرح وفاداري، شهادت، دليري و پايبندي اصحاب امام عليهالسلام به حضرتش چنان اثر عميقي گذاشت که برخي از نويسندگان از همان زمان جزئيات ماجراي عاشورا را به صورت کتاب و با عنوان مقتلالحسين عليهالسلام عرضه کردند.
آثار ماندگار شماره 351 کتابی درباره ایمان ابوطالب(ع) سيد شمسالدين، فِخاربن مَعَدّ موسوى، از فقها، مورخین، شعرا و نسبشناسان قرن ششم و هفتم هجرى و از فرزندان ابراهيم مجاب، نوه امام موسی كاظم عليهالسلام است.
آثار ماندگار شماره 350 معالمالزلفی سیدهاشمبن سلیمانبن اسماعیل حسینی بحرانی کتکانی، فقیه، مفسر، محدث و رجالى معروف شیعی در قرن یازدهم و مشهور به علامةالبحرین است.
سیدهاشم بحرانی از دانشمندانی است که کتابهای خود را بر اساس نیاز جامعه نگاشته است. موضوع معاد در احادیث یکی از موضوعاتی بود که
...
آثار ماندگار شماره 349 احتجاجالمخالفین سیدهاشمبن سلیمانبن اسماعیل حسینی بحرانی، فقیه، مفسر، محدث و رجالى معروف شیعی در قرن یازدهم و مشهور به علامةالبحرین است. ایشان در كتكان از توابع بحرین به دنیا آمد. نسب او را به سیدمرتضى علمالهدى و از او به امام موسى كاظم علیهالسلام مىرسانند.
او محدثى متتبع بود و در كثرت تتبع او را مجلسى ثانی مىدانند. دامنه مرجعیت او...
آثار ماندگار شماره 348 تفسير حبري ابوعبدالله حسينبن حكمبن مسلم كوفي حِبَري وشّاء از علماي تفسير و محدثين و فقهاي شيعي مسلك و زيدي مذهب قرن سوم است. از علمایی است که هیچگونه قدح و طعنی دربارهاش نقل نشده است.
اساتید و شیوخ وی عبارتند از: ابراهیمبن اسحاق صینی، اسماعیلبن ابان ازدی، اسماعیلبن صبیح یشکری کوفی، جندل تغلبی، حسنبن حسین عرنی...
آثار ماندگار شماره 346 فضایل امیرالمؤمنین(ع) ابوعبدالله احمدبن محمدبن حنبلبن هلالبن اسدبن ادریسبن عبدالله الشیبانی المروزی البغدادی یکی از پیشوایان چهارگانه اهلسنت است که شرح حال مفصل او در تاریخ ابنعساکر آمده است. زندهیاد عباس زریاب نیز مقالهای در شرح حال او دارد که در کتاب «بزمآورد» چاپ شده است.
آثار ماندگار شماره 345 نخبالمناقب شیخ ابوعبدالله حسینبن جبر از علمای فاضل، آگاه و بزرگوار شیعه در قرن هفتم است. او را ابنجبیر نیز گفتهاند، اما مشهور به ابنجبر است.
از زندگی او اطلاعی چندانی در دست نیست، جز اینکه او توسط شیخ نجیبالدین علیبن فرج سوراوی (یعنی با یک واسطه) از ابنشهرآشوب مازندرانی نقل میکند. شیخ نجیبالدین به او اجازه روایتی داده است که ابنجبر حکایت کامل آن را در مقدمه کتابش نگاشته است.
آثار ماندگار شماره 344 محاسن از برقی ابوجعفر، احمدبن محمدبن خالدبن عبدالرحمنبن محمدبن على برقى، از راويان حديث و از فقهاى بزرگ شيعه و از ياران ائمه عليهمالسلام به شمار مىآيد. او در روستاى«برقرود» از توابع شهر قم به دنيا آمده است.
آثار ماندگار شماره 343 اثباتالوصیه از مسعودی ابوالحسن علىبن حسينبن علىبن عبداللّه هذلى مشهور به مسعودی، در سال 287ق در بابل (بنا به تصریح خودش در مروجالذهب) به دنيا آمد. او از نوادگان عبداللّهبن مسعود، صحابى بزرگ رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم، بود و به همين دليل به مسعودى مشهور شد.
آثار ماندگار شماره 342 الغيبة نعمانی ابوعبدالله محمدبن ابراهيم ملقب به كاتب نعمانى و معروف به ابن ابىزينب، يكى از بزرگان محدثين شيعه اماميه در اوایل قرن چهارم هجرى است.
ایشان نزد ثقةالإسلام محمدبن يعقوب كلينى رحمةاللهعلیه به آموختن حديث پرداخت و كاتب استاد خود گرديد و به همين عنوان (كاتب) شهرت يافت.
آثار ماندگار شماره 341 مسارالشيعه از شیخ مفید(ره) شيخ مفيد، محمدبن محمدبن نعمان (336 – 413ق) از علمای نامدار شيعه در جهان اسلام است.
ایشان هم متكلم است و هم فقيه. ابننديم در فن دوم از مقاله پنجم «الفهرست» كه در باره متكلمان شيعه بحث مىكند، از شیخ مفید به عنوان «ابنالمعلم» ياد كرده و ایشان را ستايش مىنمايد.
آثار ماندگار شماره 340 كشفاليقين جمالالدين حسنبن يوسفبن مطهر، از علمایی است که در بسیاری از زمینههای علوم اسلامی قلم زده است. یکی از کتابهای علامه در دفاع از امیرالمؤمنین علیهالسلام، کتاب کشفالیقین فی فضایل امیرالمؤمنین علیهالسلام است. علامه این کتاب را به امر سلطان محمد خدابنده ...
آثار ماندگار شماره 339 کفایةالأثر از ابنخزاز قمی ابوالقاسم علیبن محمدبن علی خزاز قمی رازی از فقها، متکلمین و محدثین قرن چهار هجری است.
او از بسیاری از بزرگان شیعه آن عصر نقل روایت کرده است از جمله: شیخ صدوق (د381ق)، ابوعبدالله احمدبن محمد جوهری (د401)، محمدبن وهبان بصری هنائی، محمدبن جعفر معروف به ابننجار
...
آثار ماندگار شماره 338 اقبالالاعمال سیدرضىالدين أبوالقاسم علىبن سعدالدين أبي ابراهيم موسىبن جعفربن محمدبن احمدبن محمدبن طاووس در ١٥ محرم سال ٥٨٩ هجري در شهر حله به دنيا آمد. از طرف پدر، نسبش را به حضرت امام حسنبن على علیهالسلام مىرساند و از طرف مادر به امام حسين علیهالسلام؛ به همين دليل لقب وى ذوالحسبين بود.
آثار ماندگار شماره 337 الفیضالقدسی حسینبن محمدتقی نوری مازندرانی طبرسی، محدث و رجالى بزرگ و چهره سرشناس علماى شيعه در قرن چهاردهم هجرى به شمار مىآيد. این فقیه، مفسر و محدث امامی، در ۱۸شوال ۱۲۵۴قمری در روستای «یالو» از توابع نور مازندران به دنیا آمد و در ۲۷جمادی ۱۳۲۰هجری قمری در نجف اشرف درگذشت.
آثار ماندگار شماره 336 املالآمل شیخ حرّ عاملی درباره تألیف کتاب میگوید: در سال 1073 که در مشهد بودم در رؤیا مردی ظاهرالصلاح را دیدم که به من گفت: چرا درباره علمای جبل عامل کتابی نمینویسی؟! گفتم: همه آنها را نمیشناسم و از تألیفات و احوالشان نمیدانم. گفت: میتوانی با تتبع و تحقیق به احوال آنان دسترسی پیدا کنی. بیدار که شدم از این رؤیا تعجب کردم...
آثار ماندگار شماره 334 نهجالایمان زینالدین علیبن یوسفبن جبیر – و در برخی از کتابها ابنجبر و ابنحبر – از علمای قرن هفتم هجری است. ابنجبیر و جد مادری او ابوعبدالله حسینبن جبیر از علمای مشهوری هستند که هر دو کتابی معتبر در مناقب ائمه علیهمالسلام دارند. اطلاع چندانی از زندگی او نداریم، جز اینکه در برخی از کتابها از جمله صراط مستقیم، او را با جدش یکی پنداشتهاند.
آثار ماندگار شماره 333 منهاجالكرامة از علامه حلی (د726ق) علامه حلی در اين كتاب با دلايل عقلي و نقلي فراوان، به اثبات ولایت و امامت امیرالمؤمنین و ائمه علیهمالسلام، و حقانيت مذهب شيعه پرداخته است. علامه در مقدمه مینویسد: این نوشتار لطیف یکی از مهمترین احکام دینی و شریفترین مسایل مسلمین را -که مسئله امامت باشد - شامل است که انسان با شناخت آن به درجه کرامت میرسد.
آثار ماندگار شماره 332 معالمالعلماء از ابنشهرآشوب (د 588ق) ابوعبدالله محمدبن علیبن شهرآشوب سروی مازندرانی مشهور به ابن شهرآشوب، محدّث، مفسر و ادیب شیعی در قرن ششم است. در جلالتش همین بس که همچون شیخ طوسی بر او نیز شیخالطایفه اطلاق میکنند.
گفتهاند در 8 سالگی حافظ قرآن شد، دائمالوضو و در علوم قرآنی سرآمد اقران بوده، و از سوی علمای شیعه و سنی مدح شده است.
آثار ماندگار شماره 331 منیةالمرید از شهید ثانی (د 965ق) در زمینه ارزش دانشاندوزی و شيوههاي برخورد متقابل استاد و شاگرد کتب بسیاری نوشته شده است؛ قدیمترین آن، آدابالمتعلمين ابوعبداللَّه محمّدبن سحنون (م 256 ق) است كه در ذيل عناويني مربوط به معلّمان، روايات را عرضه كرده است.
آثار ماندگار شماره 329 كمالالدين از شیخ صدوق (د 381ق) شيخ صدوق، ابوجعفر محمدبن علىبن حسينبن بابويه قمى( 305- 381ق) از بزرگان شیعه و مؤلف دو کتاب از کتب اربعه حدیثی شیعه است.
آثار ماندگار شماره 328 إعلامالورى بأعلامالهدى از طبرسى (د 548ق) أمينالإسلام ابوعلى فضلبن حسن طَبرِسى، از مفاخر شيعه است. پدرش حسنبن فضل، خود از علماى عصر خويش بوده است. فرزند او رضىالدين ابونصر حسن، نويسنده مكارمالاخلاق و نوهاش ابوعلى فضلبن حسن، نويسنده مشكاة الانوار است.
آثار ماندگار شماره 327 الاخبار الطوال از احمد بن داود دينورى (زنده در 283ق) ابوحنيفه احمد بن داود دينورى، در نخستين دهه قرن سوم هجرى در دينور - واقع در استان كرمانشاه- متولد شد. او بيشتر عمر خود را در دينور گذرانده و مدتى در اصفهان مشغول ستارهشناسى و محاسبات فلكى بود.
آثار ماندگار شماره 326 صراط مستقيم از نباطى بياضى (د 877 ق) على بن محمد بن يونس عاملى نباطى بياضى بقاعى، ملقب به زينالدين و مكنى به ابومحمد، متكلم، مفسر، منطقى، اديب و شاعر امامى قرن نهم در رمضان 791 ق در نبطيه جبلعامل زاده شد.